En Güzel 10 Chrome Eklentisi

Google Chrome web dünyasına gireli 5 yıl olmadı ama bir çok kullanıcının ilk tercih ettiği tarayıcı haline geldi. Basit, hızlı ve kullanıcı dostu olması sebebiyle tarayıcı piyasasında zirveye oturdu. Chrome’nin Web Mağazası ile binlerce eklentiye ulaşıp, tarayıcımızı kendi ihtiyaçlarımıza göre kişiselleştirebiliyoruz. Aşağıda bahsettiğimiz eklentilerin birçoğunun alternatifleri mevcuttur. Chrome Web Mağazası’ndan bunlar gibi binlercesine ulaşabilirsiniz. İşte bu eklentilerden seçtiğimiz 10 tanesinii sizlere sunuyoruz:
  1. Adblock: İnternette gezinirken en büyük rahatsızlığımız reklamlardır. Bu eklenti sayesinde reklamların büyük bir kısmını görmüyorsunuz.
  2. Checker plus for Gmail: Bu eklenti sayesinde Gmail sekmenizin sürekli açık durmasına ve kontrol etmenize gerek kalmıyor. Mail geldiğinde sesli uyarı veriyor. Bir çok özelliği olan bir eklenti.
  3. eBuddy Chat: Hiçbir MSN(Skype) programına gerek kalmadan bu eklenti sayesinde sürekli online olun.

  4. Tureng Dictionary: Öğrenmek istediğiniz ingilizce kelimeyi çok pratik bir şekilde hiçbir yeni sekme açmadan sorgulayın.
  5. Facebook for Chrome: Bu eklenti sayesinde ilgili butona tıkladığınızda facebook akışınızı hızlı bir şekilde takip edebilirsiniz. Sizinle ilgili bir bildirim olduğunda anında haberdar olursunuz.
  6. Notifier for Twitter: Tıpkı facebook eklentisi gibi timeline’a kolayca göz gezdirmek ve hızlıca tweet atmak için güzel bir uygulama. Yeni tweet atıldığında sağ alt tarafta kutucuk çıkıyor, okuyabiliyorsunuz. İsterseniz bu özelliği kapatabiliyorsunuz.
  7. Lookup Companion for Wikipedia: Bu eklenti saesinde istediğiniz bilgiyi wikipedia’da aratıp, okuyabilirsiniz.
  8. RSS Feed Reader: Bu eklenti sayesinde sevdiğiniz, takip etmek istediğiniz siteyi tek tıkla kaydedebilir ve güncelleme olduğunda anında haberdar olabilirsiniz. Ayrıca kapanmış olan Google Reader hesabınızdaki siteleri entegre edebilirsiniz.
  9. Evernote Web Clipper: Eğer, not alma ve saklama servisi olan evernote hesabınız varsa webde arşivinize almak istediğiniz haber ve makaleleri otomatik olarak hesabınıza reklamsız, sade bir şekilde aktarabilirsiniz.
  10. Alarm: Çok pratik bir şekilde birden fazla alarm kurabilir unutma derdinden kurtulabilirsiniz.

Share on Google Plus

About cevher2007

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 yorum :